ПЗ дни ура, ура, ура!!
Оврътнях за спанак през изминалите пет протенови дни. Едва дочаках да дойдат ПЗ дните, за да си спретна една спаначена супичка. И, макар че няма мазнина и ориз, стана просто вълшебна! Пък и как няма! Като си набивал пет дни само мръвка, всичко със зеленчуци ти се вижда вълшебно.
Не вярвам някой да не знае как се прави спаначена супа за това и няма да пиша начинът на приготвяне. Но ако все пак има такива, които не знаят, нека да свирнат ще им постна рецептата. 😉
EDIT:
Специално за Бърди начинът на приготвяне:
Спанакът се изчиства от коренчетата или аз поне само тях му махам. Попарва се и след като изстине се нарязва на дребно. Една връзка пресен лук или една глава стар, се нарязват на дребно и се задушават в малко вода. Със зелен лук става по-хубаво, поне според мен. След като лукът е задушен, наливате вода колкото желаете и пускате вътре нарязаният спанак. Оставяте да заври и да покъкри около пет минути. Застройвате с един жълтък и малко кисело мляко 0,1 %. По желание, за да стане малко по-гъстичка, можете да добавите в застройката една супена лъжица царевично нишесте.
Уф, подправките щях да забравя – червен пипер, черен пипер и сол.
Аз моркови не слагам в тази супа, но вие можете да добавите ако желаете.
Свир.
Моята я правя със запържен лук и морковчета и червен пипер, та как си я докарала на вкус без това, идея нямам 🙂
Мерси за едита, събота съм на ПЗ и ще си я направя, умрем за спанак, ей 🙂